Historie

                    CAMPING DE SCHAOPVOLTE


Aan de provinciale weg Gieten - Rolde bij de kruising Staatsbossen - Eext vindt u Camping de Schaopvolte. De camping is gelegen in de mooiste omgeving van Noord-Drenthe aan de hondsrugroute. Bij de camping vindt de echte natuurliefhebber en fervente kampeerder alles wat hij/zij wenst.

De naam van de camping is ontleend aan ' de schaopwas' een plas op circa 100 meter van de camping. Hier werden enige generaties terug de schapen bijeen gedreven om daar gewassen te worden, alvorens ze te scheren. De schapen werden op het heideveld bijeengedreven in een volte,wat nu de camping is, vandaar de naam 'de Schaopvolte'. De entree van de camping is een voormalig treinstation van de oude treinspoor Stadskanaal - Assen. Op de camping zelf staan nog een aantal oude treinstellen, waarvan er twee zijn omgebouwd tot kantine.

De camping biedt plaats aan vele caravans, tenten en campers. Maar ook zijn er genoeg groene wandelpaden waar men heerlijk van de natuur kan genieten en rustig eens kan zien wat er zoal aan flora en fauna is te vinden in het mooie Drentse landschap. Ideaal dus voor de natuurliefhebbers. Ook voor de 'doortrekkers' is er voldoende plaats om met je tent of toercaravan de vakantie door te brengen. Dit geldt ook voor grotere groepen. Daarnaast zijn er voor de camperaars speciale camperplekken gecreƫerd aan het begin van de camping waar men van een prettig verblijf kan genieten. Onze vernieuwde toiletunit is voorzien van cv, waardoor het zowel zomers als winters open is. Hierin zijn o.a. aanwezig toilet, douche, invalidetoilet en douche, babyruimte en wasserette. Hierdoor is het mogelijk het hele jaar bij ons op de camping te overnachten.


Op de camping heerst een gezellige sfeer, de mensen zijn vriendelijk en genieten volop van de rust en de mooie omgeving. De vaste gasten oftewel de seizoensgangers zijn erg zuinig op hun "tweede huisje" en verzorgen dit dan ook naar behoren.