Wat te doen

                                      Omgeving


Camping de Schaopvolte is gelegen in Noord-Drenthe, een gebied dat rijk is aan weelderige bossen, mooie natuurwateren en oneindige fietsroutes. Binnen 15 minuten fietsafstand vanaf de camping bevinden zich allerlei bezienswaardigheden en tal van mogelijkheden om van de omgeving te genieten. Op loopafstand van de camping vindt u een hunebed, karakteristiek voor het Drentse landschap en één van de vele hunebedden in de omgeving. Ook zijn er in de omgeving tal van authentieke dorpjes waarin een noemenswaardig aantal gebouwen nog in de oude staat is te bezichten.            

Ook voor de waterrecreanten is er van alles te doen, de bossen in de omgeving verbergen diverse veengaten en vennen, die bij uitstek geschikt zijn om te vissen en/of te zwemmen. Ook biedt het Zuidlaardermeer bij Zuidlaren gelegenheid voor zeilers en surfers om zich uit te leven. Een uitgestrekt stelsel van oude veenkanalen en brede sloten vormen een uitstekende mogelijkheid om per kano de omgeving te verkennen. Voor de mensen die liever een frisse duik nemen en ook nog willen genieten van een kopje koffie is er het zwembad het zwanemeer in Gieten of de zwemplas met strand en paviljoen, het Nije Hemelriek.

Ook voor de kids is er van alles te beleven in de omgeving van camping de Schaopvolte. Komt u eens langs op de receptie om diverse folders te bekijken van alle attracties in de omgeving.